Ai întrebări?

Ți-am pregătit răspunsuri.

Tot ce trebuie să știi despre Ceremoniile Umaniste

Știm că este posibil să ai o mulțime de întrebări. Aruncă o privire și găsește răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le-a primim.

1. Ce este umanismul?

Umanismul reprezintă o filosofie care afirmă valoarea, demnitatea, autonomia individului, precum și dreptul fiecărei ființe umane la cel mai mare nivel de libertate posibilă. Umanismul mizează pe faptul că libertatea individuală e contrabalansată de responsabilitatea socială, de viața trăită în pace și toleranță. În aceeași măsură, umanismul este și o filosofie de viață care promovează gândirea critică și libera desăvârșire umană.

2. Ce sunt ceremoniile umaniste?

În spiritul filosofiei umaniste, ceremoniile sunt evenimente personalizate cu caracter simbolic, fără putere juridică, ce împletesc ritualul și sentimentul de comuniune fără implicații de natură religioasă. Ceremoniile umaniste sunt evenimente speciale menite să marcheze momente aparte din viața voastră (rostirea unui jurământ de dragoste în fața prietenilor și familiei, venirea pe lume a unui copil șamd.) într-o manieră nouă și originală, personalizată conform preferințelor și aspirațiilor voastre.

3. Ce tipuri de ceremonii umaniste oficiați?

Oficiem ceremonii de nuntă, de înnoire a jurămintelor, ceremonii de numire a copiilor și ceremonii de deces.

4. Cât timp durează o ceremonie?

În medie, o ceremonie durează aproximativ 30 de minute. Dar spre deosebire de ceremoniile care urmează un scenariu strict și au un orar standard, durata ceremoniile umaniste poate fi ajustată. Oficiantul își va structura discursul după indicațiile primite în cadrul discuțiilor preliminare.

5. Cât costă o ceremonie umanistă?

Fiecare oficiant are propriile pachete de servicii, cu prețuri care încep de la 2500 lei. Pentru o ofertă personalizată, completează formularul nostru sau contactează-ne prin email la contact@ceremoniiumaniste.ro sau sau telefonic, apelând  +40 791 555 092.

6. Puteți oficia ceremonii în alte limbi?

Ceremoniile pot fi oficiate în română și / sau engleză.

7. Unde au loc ceremoniile umaniste?

Organizăm ceremonii în orice localitate din România. Majoritatea ceremoniilor au loc în aer liber, în grădina sau pe terasa restaurantului în care va avea loc petrecerea. Echipa Ceremonii Umaniste nu dispune de locații special destinate ceremoniilor.

8. Puteți oficia ceremonii și în perioadele de post?

Da. Ceremoniile umaniste nu au nicio componentă religioasă, prin urmare nu sunt limitate la anumite perioade din an.

9. Oficiați și ceremonii pentru persoane de același sex?

În concordanță cu principiul toleranței pe care-l expune umanismul, organizăm și ceremonii pentru persoane de același sex.

10. Ceremoniile umaniste au valoare legală?

Nu, ceremoniile umaniste au o valoare simbolică. Singurele ceremonii cu valoare legală recunoscute în România sunt cele oficiate de funcționari publici și înregistrate la Registrul Stării Civile.

Nu ai găsit răspunsul pe care-l căutai?

Contactează-ne și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.
CONTACT